Polisen letar ledtrådar i Mölltorpslera

Polisen i Skaraborg har gjort flera nya fynd som kan sättas i samband med den mördade Nabhan Beydoun från Skövde.
Polisen har i två dagar grävt ur och sedan finkammat ett parti lerjord från ett område i närheten av den plats i Mölltorp där Nabhan Beydouns kropp hittades förra året.

Nabhan Beydoun hade varit försvunnen i sex år när kvarlevorna hittades i Mölltorp i fjol. Nu gäller det för polisen att hitta ledtrådar som kan lösa mordgåtan. Det är det jobbet som nu pågår i ett område i närheten av den brunn där Beydouns kropp hittades.
Totalt är det 8 000 kg lera som gås igenom:

– Det är mycket material – och tungt. Tummarna får sig en rejäl omgång när vi ska känna igenom allting, säger Leif Rundlöf som är chef vid polisens tekniska rotel.

Vill ha ny rättegång
Leif Rundlöf har tidigare deltagit i arbetet med att gräva ut resterna av den svenska DC 3: a som sköts ned av sovjet på 50-talet. Då gjordes många fynd i det frusna bottensedimentet, och det kan man göra även i lera:

– Lera innehåller inte så mycket syre så nedbrytningsprocessen blir ganska långsam.  

Polisen hoppas att de fynd som hittats ska visa sig vara av sådan vikt att polisen kan förmå Högsta domstolen (HD) att bevilja en ny rättegång mot den man som tidigare varit åtalad men friats för inblandning i mordet.
Pelle Jenvén på länskriminalen vill dock inte säga att de låser sig enbart vid den man som tidigare varit åtalad:

– Det primära är trots allt att hitta material som driver utredningen vidare, sedan får vi se i vilken riktning det bär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista