Frebaco stoppar all müslitillverkning

Larmen om glasbitar i Icas müsli gör nu att Frebaco Kvarn i Lidköping stoppar all tillverkning av müsli.
– Stoppet görs av säkerhetsskäl eftersom vi inte vet varifrån glasbitarna kommer, säger Stefan Hollerup, vd för Frebaco Kvarn.

Totalt har glasbitar hittats i åtta paket från två olika müslisorter. Än så länge har Frebaco ingen aning om varifrån glasbitarna kommit:

- Vi ser allvarligt på det här och har startat en utredning som har högsta prioritet. Vi har inte ens någon glashantering hos oss så det kommer att bli en omfattande utredning, fortsätter Stefan Hollerup.

Lämna tillbaka müslin
Förutom att tillverkningen stoppas så återkallas även alla produkter som finns hos butikerna.

– Genom att vi agerar som vi gör så hoppas vi att konsumenterna inser att vi tar ett ansvar.

Både Frebaco och Ica uppmanar de kunder som har köpt produkterna att lämna tillbaka dem till butikerna där de inhandlats för att få pengarna tillbaka.

FAKTA: DESSA MüSLISORTER ÅTERKALLAS

Sedan tidigare har Ica återkallat Ica Ekologisk fruktmüsli. Under onsdagen återkallade företaget även Ica Gott liv naturell müsli och Ica Gott liv frukt/bär.

Frebaco Kvarn återkalla följande müsliprodukter: Müsli branflakes, Müsli frukt, Müsli lätt ekologisk, Müsli persika/hallon, Müsli plus, Müsli utan tillsatt socker och Krispig blandning.

Återkallandet gäller alla produkter oavsett bäst före-datum. (TT)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista