Ilska i inbrottsdrabbade Vara "Buset ska inte vinna"

Tre butiksinbrott sedan förra veckan har väckt vreden hos butiksägarna i Vara. Senast drabbades parfymeriet Cindys Beautybox, där tjuvar stal parfymer och skönhetsprodukter värda minst 70.000 kronor under natten till torsdagen. Tjuvarna försvann norrut på E20 i en falsksyltad Audi och ännu är ingen gripen för brottet.
- Man måste inte vara en hårdkokt brottslig för att räkna ut var polisen finns och inte är det här, säger butikens ägare Cindy Liedberg.  

Det är fjärde gången Cindys Beautybox drabbats av inbrott.

- Jag känner mig arg, ledsen och maktlös, säger parfymeriägaren Cindy Liedberg.

Hon är inte alls förvånad över att Vara drabbats av flera inbrott på kort tid.

- Vara är en liten sömning ort, med fina småbutiker med märkesvaror och absolut ingen bevakning. Vi gör vad vi kan med krosssäkert glas och larm, men utan polis räcker det inte, säger Cindy Liedberg.

Även butikerna intill det drabbade parfymeriet känner av inbrottshotet.

- Jag är irriterad och förbannad, men butikerna får inte ge upp. Buset får inte vinna, säger Ingrid Junggren som har butiken Junggrens Ur och Guld, och som också sitter i styrelsen för Köpmannaföreningen i Vara.

Medlemmarna i Köpmannaföreningen har sitt eget sätt att skydda sig, berättar Ingrid Junggren.

- Vi skickar gruppfax butikerna emellan när vi ser någon som ser misstänkt ut. Ibland har vi också tipsat polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista