Nu får Essungas äldre en fixartjänst

Nu kommer även pensionärerna i Essunga kommun att kunna få hjälp med att byta glödlampor eller hänga upp gardiner alldeles gratis.
Kommunens nya tjänst ”Fixarna” införs den första oktober.

Från och med första oktober och sex månader framöver ska Essunga kommun erbjuda alla pensionärer som fyllt 67 år gratis fixartjänster.

Tjänsten innebär att pensionärerna kan ringa efter fixarna som då kommer hem till dem och kostnadsfritt utför lätta inomhus tjänster som att till exempel byta glödlampor, bära in trädgårdsmöbler, fästa upp en kabel eller byta batterier i brandvarnaren.
Med nya fixartjänsterna hoppas man minska riskerna för att gamla ramlar och skadar sig i hemmet.

– Det är många människor som har problem med att klättra upp på stegar och annat. Därför känns det som att människor kommer att må bra av detta, samordnaren Ulf Unosson.

I pensionärsföreningen har de länge önskat en sådan här tjänst, som ju redan finns i många andra kommuner.

– Vi har många ensamboende äldre som ställer till det och gör saker som de inte borde göra längre. Det måste ju vara en trygghet för de anhöriga också. Barn som bor långt borta och undrar hur mamma eller pappa ska klara det eller det, säger Rut Jonsson är ordförande för PRO i Essunga kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista