Frågeformulär till Törebodas invånare

Nu ska 670 slumpvis utvalda kommuninvånare i Töreboda anonymt få tycka till om sin kommun i ett frågeformulär. Töreboda kommun vill undersöka det man kallar sina problemområden - till exempel hög arbetslöshet, kostnader för försörjningsstöd och missbruk bland invånarna.

- Att tidigt kunna förebygga för sociala problem är grunden för den här undersökningen, säger Carl-Johan Gustafsson socialnämndens ordförande.

Frågeformuläret ska ge kommunen svar på frågorna vad kommuninvånarna tycker om sin kommun och hur de trivs med livet och om man har någon fritidssysselsättning.

De ska också ta reda på hur många som till exempel har jobb eller tar emot försörjningsstöd och hur många barn som fosterhemsplacerats.

Bakgrunden till undersökningen är att kommunens kostnader för individ- och familjeomsorg ökade kraftigt för några år sedan.

Med hjälp av det formulär som hamnar i brevlådan hos nästan var tionde invånare i kommunen vill man dels samla in synpunkter och faktauppgifter från invånarna och dels se över hur tjänstemännen i socialförvaltningen arbetar.

Resultatet ska sedan sammanställas och användas i socialförvaltningens fortsatta arbete.

- Det här ska genomsyra hela den kommunala verksamheten med de kunskaper som vi får genom den här undersökningen, säger Carl-Johan Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista