Två års fängelse för nio olika brott

En 36-årig man från norra Skaraborg dömdes på tisdagen i Uddevalla tingsrätt till två års fängelse. 36-åringen döms bland annat för att ha avlossat ett pistolskott i samband med ett bråk vid en pizzeria på Västkusten i somras.

Vägbråket och skottlossningen i Brastad på Västkusten den 16 juni är bara en detalj i den digra brottskatalog på inte mindre än nio olika brott som den 36-årige mannen döms för.

En liknande skottlossning vid en bensinstation i Trollhättan i juli 2005 finns också med i bilden, men där lyckades inte tingsrätten klara ut vem som egentligen skjutit.

Bråket på Västkusten nu i sommar började med att en 28-årig turist från Hälsingland parkerade intill 36-åringens bil utanför en pizzeria. Det blev en ordväxling och turisten fick hjälp av en 43-årig västkustbo. Båda hotades till livet av 36-åringen som tog fram en pistol och sköt ett skott. Ingen träffades.

Senare stoppades 36-åringen av polis på E6:an och i hans bil hittades tre handeldvapen, två pistoler och en revolver, alla gömda på olika sätt, till exempel innanför bilens innertak. 36-åringen uppgav för polisen att han alltid bär vapen, därför att han på grund av en blodsfejd står under ständigt dödshot.

En rad andra brott begångna runt om i landet ligger också bakom domen på två års fängelse för 36-åringen. Bland dem rån, olaga hot, grovt rattfylleri, narkotikabrottt, grovt vapenbrott, brott mot knivlagen. 36-åringen ska dessutom betala 27 000 kronor i skadestånd till de två som hotades med pistol i somras.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".