Bandyhall dyrare än det var tänkt

Kostanden för den planerade bandy- och evenemangshallen i Lidköping verkar bli större än vad kommun tidigare tänkt sig. Därför blir det nu nya diskussioner mellan kommunen och Sparbanken som sponsrar bygget.

På tisdagen presenterades ritningarna för en blivande storhall för bandy och evenemang i Lidköping. Hallen kommer att ha plats för en publik på 3 000 sittande personer och 1 000 stående.

Arkitekten Ulf Bergfjord vill att hallen ska bli speciell:

- Jag är utav den åsikten att vi ska skapa en egen identitet och en individ som bara finns i Lidköping, säger han.

Kraven på en bandyhall har förts fram i Lidköping sedan 2005, men kostnaden fick kommunen att bromsa fram tills Sparbanken i Lidköping tidigare i år förklararde att de var villiga att gå in som sponsor. Det fick kommunen att gå med på en projektering.

Men frågan är hur kommunen ser på det förslag som presenterades i dag? Omkring 200 miljoner beräknas det kosta och det är betydligt mer än vad kommunen har kunnat tänka sig i de diskussioner som har varit tidigare.

Kommunalrådet Kjell Hedvall säger att nu får man sätta sig ner med banken igen och diskutera hur mycket bygget egentligen får kosta.

- Vi måste ha med oss banken, annars blir det ingenting. Kommunen själv kan inte lägga 100 miljoner eller mer på detta, säger Kjell Hedvall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".