Konsthall i Vara

Vara kommun fortsätter med storslagna planer, efter konserthuset och den planerade hästarenan. Nu finns det en idé om en unik konsthall i Vara, där samtida konst från hela världen ska kunna visas.

- För oss skulle det bara vara bra, ju mer konst desto fler besökare till konstlivet i vårt område, säger Ingeborg Skar som driver Skarliden Galleri i Vara.

Framgångarna med konserthuset i Vara har fått kommunen att fundera på hur kulturlivet ska utvecklas ytterligare och då har idén om en konsthall kommit upp.

Konsthallen skulle kunna vara en filial till Göteborgs museum, som idag har vissa samlingar nedpackade och skulle kunna packas upp och visas i Vara.

Kommunfullmäktige har beslutat att frågan ska utredas och i november ska en projektledare anställas för att under ett år jobba med att ta fram alla förutsättningar för en konsthall.

Konsthallen skulle också kunna fungera som ett museum för samtida konst, säger kommundirektör Gert Norell till Sveriges Radio Skaraborg. Han har idéer om att låna samlingar från tillexempel Guggenheimmuseet och Moderna Museet i New York, som skulle kunna ställas ut här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".