Advokat tror inte polisens nya spår i olöst mordfall

Efter utgrävningarna i Mölltorp har polisen har gjort ett tiotal nya fynd som kan sättas i samband med det sju år gamla mordet på Nabhan Beydoun från Skövde.
Den 29-årige man polisen tror är skyldig har tidigare friats i högsta instans.
Nu är frågan om de nya fynden i Mölltorp kan leda till en ny rättegång...

Efter en lång rättsprocess friades 29-åringen från alla anklagelser i Högsta domstolen. Domstolen menade att det inte fanns några konkreta bevis för att 29-åringen mördat mannen, bland annat saknades ju kroppen.

När Nabhan Beydouns kvarlevor hittades utanför Mölltorp förra året hörde 29-åringen av sig till polisen och åklagare:

– Han ville komma på förhör frivilligt om polisen skulle begära det, säger Christer Malm, som är 29-åringens före detta advokat.      

Några sådana förhör har inte hållits då 29-åringen ju formellt är frikänd från alla anklagelser.

29-åringen hade en relation med den mördade mannens fru och det fanns en rad andra omständigheter som talade till hans nackdel.

Även om polisen säger att man inte enbart vill låsa sig vid 29-åringen, så är det tydligt att polisen hoppas hitta nåt spår som kan göra att det går att på nytt åtala honom. Mannen känner en oro:

– Med hänsyn till att det är han som är misstänkt för ett påstått brott så är han orolig ur den aspekten, men samtidigt tycker han att det är skönt att kroppen hittats så att det här kan få ett slut, säger Christer Malm.    

29-åringen har hela tiden nekat till att ha haft med mordet att göra. Idag lever han ett helt normalt liv:

– Han har flyttat till Stockholm, är gift, har barn och ett fast arbete. Han är mycket skötsam, säger Christer Malm.

Juridiskt sett blir det svårt för polis och åklagare att på nytt åtala 29-åringen. Christer Malm tror att fallet kommer att förbli olöst:

– Jag tror inte att det kommer att hända något mer. Fallet kommer bara att läggas ner.