IFK Skövde bröt förlustsviten

IFK Skövdes fem matcher långa förlustsvit är historia efter att laget lyckades vinna för första gången den här säsongen. 28-23 hemma mot Drott satte stopp för den dystraste inledningen någonsin i elitserien, för Skövdelaget.

Matchen var jämn fram till tio minuter återstod. Då ryckte Skövde från 22-20 fram till seger med fem bollar. Mycket på grund av att Drotts spelande tränare Tomas Eriksson drog på sig två utvisningar i slutet, varav en för snack.

IFK var bättre sett över hela matchen och hade nog hållt undan ändå. Johan Sjöstrand var på hugget i målet och tog nästan varannat skott. Linus Lake var säker på straffarna och visar att han växt ut till en av Skövdelagets stöttespelare. Lake blev målbäst med sina åtta fullträffar.

Bitvis agerade dock IFK nervöst och har en del kvar att bevisa innan det går att konstatera formkurvan har vänt uppåt. Segern till trots ligger IFK Skövde kvar på jumboplaten i tabellen.

Matchfakta

IFK Skövde-Drott 28-23 (14-12)

Skövde: Linus Lake 8 (4), Joakim Larsson 5, Magnus Johansson 4, Erik Svermling 3, Fredrik Arvidsson 2, Johan Elf 2, Johan Skogberg 2, Magnus Järlström, Erik Axelsson.

Drott: Daniel Lindgren 8, Mikael Mattsson 5, Branko Vukolic 3, David Löfgren 3 (1), Tobias Bengtsson 3, Tomas Eriksson.

Publik: 1 591.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".