Protester mot polisnedskärningar

Det förra kommunalrådet i Töreboda, Ingegerd Karlsson, protesterar i ett brev till justitieminister Thomas Bodström över att det finns för få poliser i norra Skaraborg. " I Skaraborg får man snart leta med ljus och lykta efter närvarande polis" skriver hon.
I Töreboda polisområde så har närpolisverksamheten halverats sedan år 2000 och i dag så finns bara 3 polismän i yttre tjänst. Och nu finns det risk att de blir ännu färre eftersom Polisen i Skaraborg under 2003 ska minska antalet verksamhetstimmar med fyra procent, vilket motsvarar 11 polistjänster. "Jag vet av erfarenhet var nedskärningarna kommer att tas" skriver Ingegerd Karlsson i sitt brev till ministern. Det förra kommunalrådet har tidigare suttit i polisstyrelsen och sitter nu i Törebodas brottsförebyggande råd och hon menar i sitt brev att Skaraborg fått dra det tyngsta lasset i tidigare besparingsvändor. Kenneth Edvinsson som är platsbefäl på polisen i Töreboda befarar att tjänster som blir lediga i polisområdet inte kommer att tillsättas i framtiden som en besparingsåtgärd. - Det är det klassiska närpolisarbetet där man jobbar nära invånarna som blivit lidande de senaste åren, säger han. - Det är klart att halva styrkan inte kan göra lika mycket som tre patruller gjorde förut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".