Kritik mot väntat beslut om skolmat i Skövde

På onsdagen tar skolnämden i skövde kommun beslut om lärarna i framtiden ska betala för de så kallade pedagogiska luncherna, luncher som lärarna äter tillsammans med barnen.
Det här har väckt starkt motstånd bland skolpersonalen eftersom de anser att luncherna inte bör kosta någonting då de sker under arbetstid.

- De pedagogiska luncherna som det kallas när lärare och annan skolpersonal äter tillsammans med barnen har varit väldigt omdiskuterade på solrosen den senaste veckan, berättar Anna Pettersson.

Skolnämndens förslag att ta betalt för de pedagogiska luncherna i förskola och skola har fått mycket kritik av lärarna och i eftermiddag tar nämnden det definitva beslutet.

Skövde kommun är en av de få skaraborgska kommuner som fortfarande har kostnadsfria pedagogiska luncher.

Endast 4 av skaraborgs 15 kommuner är kostnadsfria. I de andra kommunerna får skolpersonalen betala från 185 kronor per månad och uppåt.

Men Jenny Larsson och Anna Pettersson är eniga, de vill inte betala. Något som i förlängningen kommer att gå ut över barnen fortsätter de.

- Barn gör inte som vi säger utan som vi gör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista