Ingen information till Karlsborg om flyktingar

Kommunalrådet Peter Lindroth (s) i Karlsborg är mycket kritisk till att kommunen inte fått någon information från Migrationsverket om dagens flyktingmottagande i Undenäs. - Det här ger bara underlag till spekulationer och skitprat. Det är farligt, anser Peter Lindroth.
I eftermiddag kommer de första asylsökande flyktingarna till Migrationsverkets inhyrda flyktingförläggning på Källebackens stugby i Undenäs utanför Karlsborg. Men varken kommunledningen eller vårdcentralen har fått någon information om hur många som kommer, varifrån de kommer och hur det affärsmässiga avtalet mellan Migrationsverket och stugbyn ser ut. - Vi har bara fått information via Radio Skaraborg och SLA:s lokalredaktör här, säger Peter Lindroth. Karlsborgs kommun har tidigare sagt nej till att ta emot asylsökande när en förfrågan kom från Migrationsverket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".