Falköpings KIK faller ur allsvenskan

Förutsättningarna var klara. Seger mot Djurgården skulle ge Falköpings jakt på nytt allsvenskt kontrakt nödvändiga poäng. Nu blev det förlust med 0 - 4, och nästa anhalt för truppen blir i praktiken söderettan nästa år.

Under matchens 93 minuter var Djurgården det dominerande laget. Snabba säkra pass som gled förbi FKIK:s spelare. Men hemmalagets motivation visade sig också. I den första halvleken var det en del press mot stockholmslaget, och trots 0 - 1 efter 27 minuter av Ariane Hingst, så bjöd Falköping upp till kamp. Men de sista tio hade laget inte en chans. Då kom också det fjärde målet.

- Det känns naturligtvis tungt nu, men vi ska inte förlora med fyra mål, säger Krister Engström som tränar FKIK.
- Hur jag gör nästa år vet jag inte, men vi för en diskussion nu jag och föreningen.

Söndagens förlust betyder alltså att Falköpings KIK är ett division ett lag nästa år.

Det finns i teorin en mikroskopisk chans att gå förbi AIK i tabellen. Idag söndag har AIK på 14 poäng och FKIK elva. Skulle AIK förlora nästa match och Falköping vinna i den sista omgången landar de på samma siffror men då handlar det om de båda lagens målskillnad, som i dagsläget är en omöjlighet att ordna till för Falköping.

- Man har inte riktigt tagit in att det är så här. Jättetungt, säger Nettan Hofling som var med och tog upp laget till allsvenskan förra hösten.

Sista matchen spelas den tredje november borta mot redan nedflyttningsklara QBIK.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".