Personal oroas av kris på golfklubb

I veckan ska Billingens golfklubb hålla extra medlemsmöte med anledning av klubbens ekonomiska kris. Ett av styrelsens förslag är att sälja driften av golfbanan till Knistad.
Inom personalen på golfklubben är oron stor.

Golfandet pågår precis som vanligt på Billingen. Men i kulisserna är det desto mer dramatiskt. Billingens golfklubb har inga pengar. Enligt styrelsen har långivande bank krävt åtgärder.

Det mest spektakulära förslaget går ut på att sälja driften till Knistad AB, som därmed skulle hitta samordningsvinster med driften av Knistads bana.

Överdrivet problem
Anders Karlsson är greenkeeper. Han anser att styrelsen överdriver problemen.

- Vi är många medlemmar som kan hjälpas åt och det finns mycket idéer. De här pengarna måste vi kunna hitta, säger han.

Han är en av fyra helårsanställda på Billingen, och de anställda känner en oro för jobben. Samtidigt menar Anders Karlsson att krisstämpeln är överdriven:

- Vi tycker att vindarna vänt i år, det är ingen jätttevind men en liten bris i ryggen. Om det nu är så illa som vi läser och hör så är vi lite förvånade.

Inte nog golfspelare
Billingens GK är en passande illustration på att golfklubbar generellt har ekonomiska problem, det finns inte golfspelare som räcker till för att betala alla golfbanor. På Svenska golförbundet försöker man hitta lösningar för att vända trenden.

Anders Karlsson hoppas att mötet på torsdag ska betyda ett stopp för planerna på en utförsäljning. Samtidigt befarar han att allt tal om kris nu gör att medlemmar lämnar klubben, men han tror samtidigt att det hela går att ordna upp.

- Om medlemmarna kommer på mötet på torsdag, är lugna och sansade och vi diskuterar igenom det här, så är jag övertygad om att vi löser det här.