Två döda i flygkrasch

Det är nu bekräftat att rester av två kroppar har hittats i det mindre flygplan som på tisdagskvällen kraschade utanför Tidaholm.
- Den tekniska undersökningen har funnit att det fanns två människor ombord på planet, men de har ännu inte identifierats, uppger polisen. 

I morgon kommer polisen att försöka bärga resterna av vraket och sedan får man hjälp av kunnliga svenska aeroklubben att gå egenom vrakdelarna för att för att försöka komma fram till olycksorsaken.

Det var strax före klockan sex igår som ett brinnande vrak efter ett litet flygplan påträffades i Uddestorp, mellan Fröjered och Tidaholm.

Planet hittades av en militärhelikopter och hade anmälts försvunnet tidigare under eftermiddagen.

Flygplanet tillhör Tidaholms flygklubb som larmade om att det saknades efter en flygtur i undervisningssyfte på eftermiddagen.

Räddningstjänsten i Tidaholm larmades till Uddestorp vid 18-tiden på tisdagskvällen.

- Nedslagsplatsen ligger otillgängligt, långt inne i skogen, säger Räddningstjänstens inslagsledare Ronny Palmqvist.

- Troligen hade planet brunnit i fyra eller fem timmar, och inte speciellt mycket var kvar av det. Det som återstår är en vinge och lite metalldelar, enligt Ronny Palmqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista