Götenefabrik skonas när Semper säljs

De anställda på Arla Foods anläggningar i Götene berörs inte av livsmedelsjättens planer på att sälja dotterbolaget Semper. Det beskedet ger idag informationschef Katarina Malmström på Arla Foods till Radio Skaraborg. Runt 200 anställda i Götene är direkt eller indirekt inblandade i Sempers tillverkning av gröt och välling.
Arla Foods överväger att sälja sitt dotterbolag Semper, som har runt 300 anställda i Sverige. Vid mejerijättens anläggningar i Götene arbetar 45 anställda i fabriken, som tillverkar barnmat i form av vällingpulver och gröt åt Semper. Ytterligare drygt 150 anställda är inblandade indirekt i produktionen för Semper. Om Semper säljs till en svensk eller utländsk livsmedelsindustri kan fabriken i halländska Laholm däremot påverkas. Här arbetar idag 140 anställda med att tillverka bland annat pannkakor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".