Värsta vattenskadorna på 16 år

Årets vinter är den svåraste på 16 år, när det gäller problem med vattenskador på grund av frusna ledningar. Det visar en rundringning till några kommuner, försäkringsbolag och SOS Alarm, som Radio Skaraborg har gjort.
Den senaste veckans stränga kyla har orsakat stora problem med vattenskador runt om i Skaraborg. Det är främst privatbostäder på landsbygden som har drabbats av igenfrusna vattenrör. Men även bygdegårdar och daghem har råkat illa ut. Länsförsäkringar Skaraborg, som försäkrar 35-40 procent av hushållen i Skaraborg, har under tiden från nyår fått in ett drygt 30-tal försäkringsärenden som rör vattenskador. Av dem rör en fjärdedel riktigt allvarliga, svåra och dyrbara vattenskador. På SOS Alarm i Falköping märker teleoperatörerna att larmen som rör vattenskador är ovanligt många. SOS jämför närmast med den stränga vintern 1987.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".