Kvinnojour utan pengar kan tvingas stänga

Kvinnojouren för Falköping och Tidaholms kommuner, föreningen Guldkragen, hotas av nedläggning. Nu har jouren så lite pengar att den har svårt att hålla sin verksamhet för utsatta kvinnor igång. Enligt Karin Engman, som är kassör i Guldkragen, hoppas föreningen att de båda kommunerna ska agera för att kvinnojouren ska finnas kvar. Önskan är att kommunerna rent konkret ska visa att jouren är viktig och öka bidraget till verksamheten.
Falköpings och Tidaholms kommuner bidrar med två kronor per kommuninvånare, men den summan delar Guldkragen med Kvinnohuset i Skövde, och i praktiken har föreningen svårt att få pengarna att räcka till. Arbetet i föreningen är ideellt. Och många medlemmar betalar in sin medlemsavgift med råge för att föreningen ska få mer pengar att röra sej med. Högsta prioritet har hyran till lägenheten dit hotade kvinnor kan ta sin tillflykt, men andra utgifter är telefon, försäkringar och ett abonnemang på SOS-alarm. Kommunerna ska diskutera vad som kan göras men tiden lider och Guldkragen väntar på besked om sin framtid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".