Härbärge öppnar i Skövde

Det blir ett härbärge i Skövde till vintern. Hyresvärden har inga invändningar över att lokalerna vid Södra trängallén blir härbärge, därmed är det grönt ljus att starta upp verksamheten.

Nu hoppas kommunen på ett samarbete med frivilliga organisationer för att snabbt komma igång med verksamheten.

- Men om frivilligorganisationerna inte klarar av det så är det ingen panik heller. Då kör vi igång själva. säger Sven-Erik Söderlund socialchef i Skövde kommun.

Det har tagit lång tid att hitta passande lokaler till härbärget i Skövde men från och med den 1 december vill socialförvaltningen starta upp härbärget tillsammans med kyrkan och härbärgesföreningen.Då ska det finnas ett 10- tal platser på Södra trängallén för de hemlösa i kommunen.

Fler härbärgen
I Mariestad och Falköping finns redan härbärgen och i Lidköping förväntas politikerna ta beslut om ett härbärge med plats för fyra personer i december. Även där tanken är att starta upp under vintern.

Idag finns inga planer på att härbärget i Skövde utvecklar sin verksamhet till dagtid, trots att behovet finns säger Sven-Erik Söderlund. Men han är övertygad om att härbärget från och med nu kommer att finnas kvar i kommunen.

- Vi får nog vänja oss vid att vi har de här problemen, så det här kommer stanna.