Tipspromenad ska omvända politiker

För sannolikt första gången ska en tipspromenad användas i en lobbyaktion för att omvända kommunpolitiker. Det handlar om parhusen i skamfilade Essunga stationssamhälle utanför Nossebro, som en privatperson vill stoppa utförsäljningen av.
Det är lekåsabon Bengt-Erik Eckstrand, som via en insändare i lokaltidningarna bjuder in politikerna i fullmäktige till en tipspromenad i Essunga stationssamhälle i helgen. Istället för att kommunen slumpar bort husen för 30 000 kronor styck för att sedan fraktas bort vill Eckstrand, att kommunen säljer husen var för sig till högstbjudande. Då kan ett levande bostadsområde behållas. Det var nyligen som kommunfullmäktige i Essunga beslöt att bordlägga den känsliga frågan om att sälja ut åtta parhus i Essunga stationssamhälle. Nu ska frågan istället avgöras i samma fullmäktige den 28 januari. Återstår att se om majoriteten i fullmäktige kan omvändas genom en tipspromenad till att bevara husen. Ett sådant beslut skulle väl också betraktas som unikt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".