Ingen dödsolycka bland unga i Skaraborg

Inte en enda ung personbilsförare dog i någon trafikolycka i Skaraborg förra året. Det framgår av statistik, som tagits fram av Nationalföreningen för trafiksäkerhetens främjande (NTF) i Skaraborg.
Allt fler yngre bilförare omkommer i trafikolyckor. De senaste åren har ett 50-tal bilförare i landet i åldrarna 18 till 24 år dött i trafikolyckor - en ökning mot tidigare. Men i Skaraborg går utvecklingen åt andra hållet. Under förra året dog inte en enda ung personbilsförare i någon trafikolycka i Skaraborg, och år 2001 omkom bara två. 300 ungdomar i åldrarna 18 till 24 år deltog förra året i projektet "Självsäker" i Skaraborg. Ungdomarna får åka på Kinnekulle Ring och pröva på hur det är att köra för fort och vad det får för konsekvenser. Trafikkonsulent Putte Hansson på NTF i Skaraborg menar att projektet gör att ungdomarna kör försiktigare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".