Stora skillnader på musikskoleavgifterna

Hur mycket det kostar att gå i kommunala musikskolan beror på var i Skaraborg du bor. Och skillnaderna är stora. Den dyraste kommunen har nästan dubbelt så hög avgift som den billigaste. Det visar en kartläggning som Rädda Barnen har gjort.
Rädda Barnen har jämfört vad det kostar per termin att gå i Musikskolan i landets alla kommuner. Enligt undersökningen varierar terminsavgifterna mellan 0 och 1 300 kronor. Så stor är visserligen inte skillnaden i Skaraborg, men mellan den dyraste kommunen, Skövde, och den biligaste kommunen, Vara, skiljer det 325 kronor i avgift per termin. För i Skövde kostar avgiften till Musikskolan varje termin 675 kronor. Nästan hälften så hög är avgiften i Vara kommun, 350 kronor. I Mariestad är det också dyrt att gå i musikskolan med Skaraborgska mått mätt: 660 kronor per termin koster det sedan i höstas, efter att politikerna förra våren beslutade att höja avgiften med 95 kronor. I övriga skaraborgska kommuner varierar avgifterna till musikskolan per termin mellan 450 och 550 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".