Tredje raka vinsten för IFK Skövde

I elitserien i handboll tog IFK Skövde på onsdagen sin tredje raka seger när laget besegrade Helsingborg med 39-32.
IFK ledde i paus, men tappade sedan ledningen i början på andra halvlek.
Målvakten Johan Sjöstrand, som för övrigt också blev målskytt i den här matchen, var lättad över att laget klarade av att ta tillbaka ledningen och vinna:
- Gött att vi kunde bita ihop och komma igen. Det blev en rätt enkel seger till slut.

IFK Skövde börjar få ordning på sitt spel. Kontringarna sitter och laget sätter bra press på sina motståndare. Det gav också resultat: i paus ledde IFK Skövde med 18-14.  

När andra halvlek sedan startade gjorde IFK Skövde sedan sina sämsta tio minuter i matchen. Ledningen tappades och Helsingborg gick om. Snart stod de 21-19.

– Vi var inte med alls bakåt. Jag var inte vidare jag heller, men de kom jävligt nära och sköt på sju meter. Då är det svårt för en målvakt.  

Målvaktsmål
Laget rätade dock snart upp sig. Johan Sjöstrand gjorde 13 räddningar - och ett mål:  

- Det var kul. Jag tror att jag bara har gjort ett mål innan i elitserien.  

Målet gav medsmak. När Helsingborg fick en utvisning togs målvakten ut. Då tog Johan Sjöstrand chansen och plogade mot mål igen, sköt... och missade:

– Jag var tvungen att chansa. Gunnar blev inte så glad, men det får man ta, skrattar han.  

Självförtroende
För några veckor sedan var det ingen i IFK Skövde som skrattade. Efter en katastrofal start på säsongen med en rad förlustmatcher var spelarnas självförtroende i botten. Nu börjar det kännas bättre, tycker Sjöstrand:

– Om man jämför de första matcherna med hur vi spelar nu så är det stor skillnad, både när det gäller spel och självförtroende. Det känns absolut som att vi är på rätt väg.

Det som saknas är en kanonskytt på nio meter:

– Ja, vi behöver en genombrottsspelare, en storskytt. Men de är svåra att få tag i. Jag gjorde ju ett mål så jag är väl storskytt, skrattar målvakten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".