Orolig väntan på ny hall i Lidköping

I början på oktober presenterades ritningarna på en bandy- och evenemangshall i Lidköping.
Sparbanken i Lidköping är villiga att sponsra bygget med 70 miljoner, men då krävs en total politisk enighet.
Nu vill politikerna har extra betänketid till i början av december vilket oroar idrottsföreningarna.

- Det är ju inte bra att det dröjer. Sportsligt sett för Villa vill vi ju att det ska ske så fort som möjligt, säger Lennart Johansson som representerar bandylaget Villa Lidköping.

Medan bandyklubben och de andra idrottsföreningarna väntar på en inomhushall har nu de politiska partierna i Lidköping en månad på sig att tolka de ekonomiska kalkylerna.

Socialdemokraterna tror att en skattehöjning är nödvändig för att finansiera bygget, och det är oklart hur mycket driften av anläggningen kommer att kosta, och hur det i så fall påverkar klubbarnas hyra av lokalerna.

Lennart Johansson säger att klubbarna inte är beredda på några chockhöjningar.

- Vi har ju räknat på ofändrad hyra, men eftersom vi kommer utnyttja isen oftare så kommer vi ju betala mer för den. Om vi, trots allt, skulle få en högre hyra så får vi ta ställning till det då, men några sådana förslag har vi inte fått, säger Lennart Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".