Götenebo hittade lucka i säkerhetssystem

Payson, en internettjänst som gör att privatpersoner kan skicka pengar till varandra, hade i natt allvarliga problem med säkerheten.
Erik Holmgren från Götene upptäckte när han skulle logga in på sitt Paysonkonto att han inte behövde sitt eget lösenord, och han kunde även logga in på en annan persons konto utan att känna till lösenordet.

- Jag provade med den jag köpt varor av och hade jag haft oärliga avsikter kunde jag plockat ut över 40 000 från hans konto, säger Erik Holmgren.

Erik Holmgren och många andra använder Payson när de köper och säljer saker på auktionssajter på Internet. Payson håller köparens pengar tills säljaren levererat varan, för att undvika att köpare blir lurade.

Erik Holmgren upptäckte felet i natt, och det dröjde ända tills i morse innan han fick tag i Payson och kunde berätta om felet.

- Han som svarade bara skrek Skiiit i luren, han tog mitt nummer och la på luren, berättar Erik Holmgren.

Nu är felet åtgärdat,det var den mänskliga faktorn som låg bakom  och på Payson känner man inte till att någon av medlemmarna blivit av med pengar.

- Inte vad vi vet, säger VD:n Niklas Söderholm som hoppas att förtroende för payson inte är alltför skadat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".