Länsborna vill gärna hjälpa fattiga i världen

Engagemanget för kampen mot fattigdomen i världen är stort i Västra Götaland. Det visar en ny Sifo-undersökning som Sida låtit göra och som presenteras i Göteborg under måndagen.

Ju yngre man är, desto mer kan man tänka sig att själv bidra med.

Det man framför allt kan tänka sig att göra är att skänka pengar till frivilligorganisationer.

Var femte invånare i Västra Götaland tror att det är möjligt att halvera fattigdomen till år 2015.

Män har större tilltro till att målet kan nås än vad kvinnor har. Unga har också större tilltro än äldre till att målet kan nås.

Engagemanget för kampen mot fattigdomen är stort i Västra Götaland. Det visar en ny Sifo-undersökning som Sida låtit göra inför Global Forum, som hålls på Svenska Mässan i Göteborg.

Kännedomen om FN: s millenniemål för halverad fattigdom är hög inom regionen, över riksgenomsnittet. Och unga personer som bor i Västra Götalandsregionen har betydligt större kännedom om målen än vad unga i övriga landet har.

Åtta av tio i Västra Götalandsregionen kan dessutom tänka sig att själva göra något för att målet ska kunna uppnås. Ju yngre man är, desto mer kan man tänka sig att själv bidra.

Det man framför allt kan tänka sig att göra är att skänka pengar till frivilligorganisationer.

Var femte invånare i Västra Götaland tror att det är möjligt att halvera

fattigdomen i världen till år 2015. Män har större tilltro till att målet kan nås än vad kvinnor har. Unga har också större tilltro än äldre till att målet kan nås.

Fattigdomen minskar. Andelen människor i världen som lever på motsvarande en dollar om dagen eller mindre har minskat från 32 procent 1990 till 19 procent 2004 (Källa: UNDP)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".