Bestulen Vinningaklass får respengar

Vid ett inbrott i Vinningaskolan utanför Lidköping stals sjätteklassarnas pengar till vårens skolresa. Nu har en privatperson i Kvänum beslutat att skänka de 15 000 kronor som stulits. - Det känns väldigt bra att nån tänker på oss, säger eleven Nisse Larsson i klass 6 B.
Det var för en vecka sedan, som tjuven eller tjuvarna tog sin in på Vinningaskolan och bröt upp dörren till rektorns kontor. Därinne hittades reservnyckeln till skolans kassavalv. I kassavalvet låg sjätteklassarnas ihopsparade reskassa på 15 000 kronor, som blev tjuvarnas enda byte. För eleven Nisse Larsson som fyllde 13 år blev det en tråkig födelsedagspresent. Men historien fick trots allt ett lyckligt slut. Norrmannen Odd Heine Gabrielli i Kvänum läste om stölden och beslöt att ersätta barnen. - Jag har haft barn som åkt på skolresor så jag vet vad det kostar, säger Odd Heine Gabrielli.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".