Fler poliser på gatan

Skaraborg kan nästa år få ett mobilt poliskontor som ska täcka områden som ligger långt i från de ordinarie poliskontoren. Det är i alla fall vad Håkan Sandhal som är chef för Skaraborgspolisen hoppas på när ett antal nyutbildade poliser anställs nästa år.

- Jag hoppas att vi kan få göra det här på försök, säger Håkan Sandhal.

Det är klart att Västra Götaland får 260 nya poliser till 2010,  förhandlingar får visa hur många som kommer till Skaraborg.

Enligt Håkan Sandahl kommer samtliga nya poliser att användas i yttre tjänst, samtidigt ska också fler av de som idag sitter bakom skrivbordet ut i verkligheten.

Målet är att förbättra närheten till polisen. Och det mobila poliskontoret, i praktiken en kontorsinredd husbil som kan vara på plats där den behövs, kan bli ett viktigt led i det här arbetet, menar Håkan Sandahl.

- Förutom att ta hand om enklare polisärenden som pass och jaktlicenser exempelvis så kan vi också använda det mobila kontoret till att stävja bråk, säger Sandhal. Om man placerar bilen i krogmiljö kommer det att ha en preventiv inverkan på buset, tror han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".