Jordbruksministern mötte bönderna

Nya jordbruksministern Ann-Christin Nykvist var igår ute i verkligheten. Hon mötte för första gången bönderna i Skaraborg. - Konsumenterna vill ha prisvärd och inte alltför dyr mat, sade Ann-Christin Nykvist när hon mötte familjen Torbjörn Larm, som driver mjölkgård i Hangelösa utanför Skara.
Det var den före detta generaldirektören för Konkurrensverket, Ann-Christin Nykvist, som kom till Hangelösa samtidigt som jätten Arla Foods meddelat att mjölkpriset höjs. Torbjörn Larm poängterade att de svenska bönderna vill ha samma villkor som sina kollegor och konkurrenter ute i Europa (EU). - Regeringen tycker det är angeläget att EUs jordbrukspolitik reformeras. Den är dyr för konsumenterna, kostsam för statsbudgeten och krånglig, säger Ann-Christin Nykvist. Men hur den reformeringen ska göra livet enklare för Torbjörns Larms familj - som har 120 mjölkkor - blev det inget svar på igår. Under kvällen hölls en stor jordbruksdebatt på Billingehus, som samlade 1 300 personer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".