Tentamensfusket litet i Skövde ännu

Tentamensfusket ökar vid landets högskolor och universitet. Men Högskolan i Skövde ser ut att hittills ha förskonats från många fall av fusk. - Naturligtvis är vi medvetna om att det finns risker, säger Ted Hullberg i Högskolans disciplinnämnd.
Allt fler studenter på landets högskolor och universitet anmäls för att de fuskat. Fusket handlar om två slag: dels fuskas det i tentasalarna med insmugglade lappar och böcker, men det förekommer också hemma där material på Internet tas hem i den egna datorn. Studenten skriver sedan under med sitt eget namn och lämnar in materialet som hemtenta. - Studenterna har idag tillgång till så mycket information att de kan frestas att använda den på ett felaktigt sätt, säger Ted Hullberg. Men vid Högskolan i Skövde har de senaste två åren bara två ärenden varit uppe för prövning i disciplinnämnden. Ted Hullberg tror att det har att göra med att Skövdeskolan fortfarande har relativt få studenter. - Vi jobbar på att ha en bra kontakt mellan studenterna och lärarna. Jag tror att vi därigenom kan undvika den här typen av ärenden, säger Ted Hullberg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".