Grästorp tar kamp mot sjukskrivningar

Grästorps kommun anställer en personalkonsulent för att försöka komma till rätta med de ökande sjukskrivningarna bland kommunanställda. - Vi hoppas att vi kan få hjälp med rehabiliteringen av de sjuka, säger kommunalrådet Roger Andersson (c) i Grästorp.
I Grästorp finns sedan tidigare en så kallad SOSAM-verksamhet, där regionen, försäkringskassan, kommunen och arbetsförmedlingen samverkar kring att hjälpa de sjukskrivna att komma tillbaka till jobbet. Enligt Roger Andersson har projektet haft en positiv inverkan vad gäller att göra grästorpsborna mindre sjuka. Men bland de kommunanställda fortsätter långtidssjukskrivningarna att öka. - Vi hoppas att personalkonsulenten kan jobba aktivt mot arbetsplatserna och stötta arbetsledarna. Det handlar både om det förebyggande arbetet och rehabiliteringen, säger Roger Andersson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".