Åtalas för rån i Kvänum och Stenstorp

Två män åtalas idag för flera grova rån runt om i främst Västra Götaland. De misstänks bland annat för väpnade rån mot bankkontor i Kvänum och Stenstorp förra året.
Åtalet vid Lidköpings tingsrätt idag handlar bland annat om rånet mot bankkontoret i Kvänum i september. De misstänks att maskerade och beväpnade med skjutvapen ha hotat personalen och fått med sig drygt 120 000 kronor. Dessförinnan har bankkontoret i Stenstorp utsatts för ett rånförsök, men den gången kom rånarna inte över några pengar. De två männen är 30 och 45 år gamla och kommer från Kristinehamn. De greps på en rastplatsd på E18 utanför Karlstad samma dag, som de rånat banken i Kvänum. Förutom rån och rånförsök i Kvänum och Stenstorp åtalas de misstänkta för två grova rån i Dalsland och ett i Närke. Det sammanlagda bytet vid de fyra rånen blev omkring två miljoner kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".