Lidköping kräver möte om färdtjänsten

Efter den hårda kritiken från kommunens revisorer kräver kommunledningen i Lidköping ett möte med Samresor och Västtrafik om färdtjänsten. - Vi har fått kommentaren att deras datasystem inte möjliggör samresor. Det låter inte klokt, säger kommunalrådet Kjell Hedvall (s) i Lidköping.
Färdtjänsten i Lidköpings kommun, sköts av Samresor och Västtrafik på entreprenad. I en rapport riktar kommunens revisorer hård kritik mot hur handikappade och funktionshindrade drabbas. Istället för en beställd bil kommer det ibland sex, ibland tre handikappbilar och ibland ingen alls. - Långa väntetider berör ju människor som redan är handikappade och funktionshindrade, säger Kjell Hedvall. Efter ett möte i kommunstyrelsens arbetsutskott kräver kommunledningen nu ett möte med Västtrafik och Samresor. Bolagen har ett avtal om att få sköta färdtjänsten i Lidköping tre år till. - Vi måste få garantier att det som händer vardagligen här i Lidköping inte händer i framtiden, säger Kjell Hedvall.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".