Lidköping berett pröva vinterkräk-karens

Det är olagligt att låta vårdanställda slippa löneavdrag för karensdagen för att de drabbats av vinterkräksjukan. Det anser Kommunförbundets jurister efter att anställda i Lidköping slipper karens-avdraget på lönen. - Vill nån ställa Lidköping till svars är vi beredda att bli ett rättsfall, säger Kerstin Gustafsson, personalansvarig på Lidköpings kommun.
Den smittosamma vinterkräksjukan slår hårt mot landets vårdanställda denna vinter. I Lidköpings kommun har ansvariga beslutat, att de anställda som själva blivit sjuka av arbete på smittade avdelningar kan slippa avdraget för karensdagen. - För att lösa den akuta personalsituationen har vi tvingats skicka in folk rakt in i smitthärden. Vi har gett cheferna rätt att ge en liten kompensation genom att de drabbade slipper avdraget för karensdagen, säger Kerstin Gustafsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".