Kinnekullebanan kan bli daglig till Göteborg

Försöken med direktturer lördagar med tåg från Mariestad via Lidköping och Vara till Göteborg har blivit en succé. Nu planerar Västtrafik dagliga turer till Göteborg med Kinnekullebanan. - Vi ska försöka få till turer alla dagar utan söndagar, säger informatör Gunilla Wicktor på Västtrafik.
Pendlare från Mariestad, Götene, Lidköping och Mariestads kommuner kan alltså få dagliga direktförbindelser (utom söndagar) med Göteborg utan att byta tåg. Något beslut om tågtrafiken har Västtrafik inte fattat ännu. Ekonomiskt har Västra Götalandsregionen lovat ställa upp, men det finns flera problem att lösa. Dels måste tågen räcka till och det måste finnas plats på spåren till Göteborg. Men framför allt måste direkttågen från Mariestad klara av spårträngseln på centralstationen i Göteborg under mornar och kvällar. Blir direktlinjen på Kinnekullebanan till Göteborg av ska premiären äga rum den 18 augusti i år.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".