Unga funktionshindrade berövas sommarnöje

Kållandsö Äventyrs Center hotas av nedläggning. Det är brist på pengar som är problemet. Anläggningen som bland annat erbjuder sommaraktiviteter och äventyrssporter för funktionshindrade från Skaraborg och resten av landet har lagts ut till försäljning. Det är framförallt de funktionshindrade som nu berövas sin sommaraktivitet - och ingen har hittills varit beredd att hjälpa till för att rädda kvar verksamheten.
Till anläggningen på Kållandsö kommer både vanliga turister och konferensgrupper, men det var för de funktionshindrade gästerna som Håkan Olsson och hans fru tog över anläggningen i egen regi. Det är främst barn och ungdomar med funktionshinder som kommer till gården och får prova på äventyrssporter som klättring, segling och dykning. Men anläggningen går back med ungefär 300 000 kronor per år och den här säsongen ser det inte ut att bli någon sommarvistelse för de funktionshindrade. Försöken att hitta sponsorer bland företag och organisationer har hittills inte lyckats, säger Håkan Olsson. Inte heller Västra Götalandsregionen har visat något intresse för att ge ekonomiskt stöd.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".