Volvo återkallar 38.000 Skövdemotorer

Volvo Personvagnar tvingas åtgärda 38 000 bilar efter att man upptäckt fel på dieselmotorerna som gör att det kan börja brinna i motorn. De femcylindriga dieselmotorerna har tillverkats av Volvo i Skövde.

Det har redan inträffat en motorbrand i Sverige och flera i Storbritannien som Volvo anser beror på materialfel i motorn.

Bilarna det handlar om är dieselmodellerna S 60, V 70, XC 70 och XC 90 av 2006 års modell.

- Det som kan hända är att hållaren kan gå sönder, munstycket lossna och dieselolja läcka ut i motorn, säger Volvo Personvagnars presschef Maria Bohlin till SR Skaraborg.

Den läckande dieseloljan kan också komma på varma delar i motorn och då kan det bli rökutveckling och i värsta fall brand.

Problemet med motorerna upptäcktes på motorfabriken i Skövde, och de bristfälliga delarna byttes ut. Nu har processen fortsatt med att alla som köpts dessa bilar informeras via brev att kontakta sin återförsäljare, för att få motorn åtgärdad på verkstad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".