29-årig bombman i Skara överklagar

Den 29-åring som hotade en anställd på Pressbyrån i Skara med sprängladdningar har överklagat domen till hovrätten. Även den kvinna som arbetade på Pressbyrån har överklagat domen. Hon kräver ett större skadestånd.
I tingsrätten dömdes mannen till sju månaders fängelse, och att betala ett skadestånd på 17 000 kronor. Det var på kvällen den 9 december, som 29-åringen kom in i Pressbyråkiosken i Skara. Han sade att han hade sprängladdningar på sin kropp, som han tänkte utlösa. En specialstyrka från polisen i Göteborg övermannade honom, och kunde konstatera att han inte hade några sprängladdningar på sig. 29-åringen hävdar att hans hot inte var grovt, och vill ha straffet sänkt i hovrätten, samt slippa skadestånd. Den kvinnliga anställde på Pressbyrån vill däremot ha skadeståndet höjt från 17 000 till 20 000 kronor.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".