Äntligen kan Moholm få aktivitetshus

För fyra år sedan brann aktivitetshuset i Moholm ner. Nästa månad kan moholmsborna få ett nytt aktivitetshus. Köpet av huset är så gott som redan klart.
Efter branden för fyra år sedan skaffade samhällsföreningen i Moholm ett nytt aktivitetshus, i det gamla posthuset. Huset började renoveras, men huset låg för nära järnvägen. Därför fick kommunen inte tillstånd av länsstyrelsen att göra de planändringar i huset som behövdes. Plötsligt så stod alltså moholmsborna utan aktivitetshus igen. Men denna vecka väntas det bli klart med köpet av ett nytt hus i centrala Moholm. Töreboda kommun ställer upp med 50 000 kronor i bidrag. Dessutom är en bank med som sponsor förutom moholmsbornas egna insatser. I vår kommer det nya huset att fräschas upp, men redan i februari räknar samhällsföreningen med att kunna börja använda huset för olika aktiviteter för ungdomar och vuxna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".