Vetlanda vann över Villa

Villa Lidköping inledde starkt och tog tidigt ledningen när elitserielaget på onsdagen tog emot Vetlanda.
I paus ledde Villa med 2-1, men sedan gled både ledning och vinst dem ur händerna. Resultatet blev 4-5.
– Vi satte inte lägena vi fick i första halvlek. I andra halvlek blev det dålig is och mest krig på banan, säger Mattias Nilsson.

Det var Mattias Nilsson som gjorde det första målet i 20: e minuten. Bara tre minuter senare gjorde hemmalaget 2-0 genom Martin Arvidsson. Det kunde alltså inte ha börjat bättre för bandylaget.

Under första halvlek fick Villa även två ypperliga frilägen som sannolikt hade avgjort matchen om de resulterat i mål. Nu gjorde de inte det och Mattias Nilsson tog på sig rollen som syndabock: 

- Ja, jag hade två kanonlägen. Jag måste sätta sådana hurdan isen än är. Är det så att det studsar lite så får man komma till avslut tidigare, så det får jag ta på mig helt och hållet. 

Men Villa hade kunnat vinna trots de här missarna. Mattias Nilsson var kritisk till att skridskoåkningen inte fungerade riktigt bra och tyckte också att Villa slarvade lite:  

- Det känns som att vi gav bort den här matchen.  

Såhär långt har Villa har två bortaförluster, en hemmavinst och en förlust hemma.  

– Vi har högre krav på oss än såhär. Vårt spel ska bli jämnare innan vi är nöjda, säger Mattias Nilsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".