Komvux i Skövde satsar på EMU

Komvux i Skövde ska satsa på så kallad opartisk EMU-information till skövdeborna. - Vi tycker frågan om vi ska välja Euron är viktig. Vi har bara haft folkomröstningar fem gånger tidigare, säger läraren Ulrika Rudbeck, som ansvarar för EMU-informationen från Komvux.
Inför folkomröstningen om EMU (den Europeiska monetära unionen) den 14 september kommer ja- och nej-förespråkarna att propagera för sina alternativ. - Min roll handlar om att ta fram fakta, och presentera ja- och nej-sidans argument, säger Ulrika Rudbeck. Komvux gör upplysningskampanjen tillsammans med kommunens näringslivsenhet, Näring Skövde. Men härifrån hävdas det att det inte handlar om att ta ställning för att säga ja till Euron. - Näringslivet är splittrat i frågan. Vi vill ge den kunskap som behövs när vi ska säga ja eller nej, säger Kristina Eklöf från Näring Skövde.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".