Essunga gör nytt försök sälja hus

Det blev inget beslut i kommunfullmäktige i Essunga igår kväll om de omdiskuterade husen i Essunga stationsamhälle. Nu får kommunstyrelsen på nytt ta ställning till en utförsäljning istället för att husen monteras ner. - Vi ska ge det en ny chans. Vi måste följa den politiska majoritetens beslut, säger kommunalrådet Christer Aronsson (c) i Essunga.
Kommunen tog över husen i Essunga stationssamhälle den 2 april förra året. Dessförinnan har fyra privata fastighetsägare under mer än tio års tid försökt få ordning på området, men enligt kommunledningen har samtliga misslyckats. En politisk majoritet i kommunfullmäktige beslöt igår kväll, att återremittera det känsliga ärendet till kommunstyrelsen. - Vi får göra ett försök att sälja husen istället för att montera ner dem, säger Christer Aronsson. Han tror att följetongen med husen i stationssamhället kommer att fortsätta hela mandatperioden, alltså fram till nästa val år 2006. - Det finns så många olika åsikter och olika linjer inom partierna hur vi ska göra, säger Christer Aronsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".