Kommunalråd i Hjo försvarar nya chefsjobbet

Kommunledningen i Hjo slår tillbaka mot kritiken om den nya chefstjänsten som utvecklingschef. - Jag ser den här tjänsten som en ren överlevnadsfråga för kommunen, säger kommunalrådet Torbjörn Birgersson (fp) i Hjo.
Kommunledningen har fått kritik av centerpolitikern Gert Franzén för att den inte ska ha informerat andra kommunpolitiker om det nya utvecklingschefsjobbet. Jobbet är redan öronmärkt för barn- och utbildningschefen i kommunen. - Jag kan inte ansvara för att interninformationen inte fungerar i vissa partier. Det är inte första gången det händer, menar Torbjörn Birgersson. Enligt kommunalrådet inrättas den nya chefstjänsten för att ta tag i framtidsfrågorna, bland annat ett ökat samarbete med grannkommunerna Skövde, Karlsborg och Tibro. - Klarar vi inte vår budget och våra uppgifter kommer staten gå in och lägga sig i vår organisation och vår självstyrelse, säger Torbjörn Birgersson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".