Skolverket lägger ner i Skövde

Skolverkets kontor i Skövde med 14 anställda läggs ner, och flyttas till Göteborg. Ingen av de anställda kommer att sägas upp. - Den här förändringen kommer inte att märkas för kommunerna och skolorna, lovar Kjell Hedwall, enhetschef på Skolverket i Skövde.
MBL-förhandlingar om omorganisationen av Skolverket pågår just nu, och ska vara klara till den 1 mars. Drygt hälften av Skolverkets kontor runt om i landet kommer att försvinna. I Västsverige drabbas kontoret i Skövde av nedläggning. Men ingen av de 14 anställda kommer att sägas upp. De som jobbar kvar kommer att jobba i två skolmyndigheter i framtiden, varav en är Skolverket. Den andra myndigheten ska syssla med utvecklingsfrågor inom skolan. - Det blir ett längre avstånd mellan kommunerna och myndigheterna, säger Kjell Hedwall. Skolverkets kontor i Skövde kommer att avvecklas successivt under en tvåårs-period.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".