Skjuter på röstning om djurskydd i Skara

En klar majoritet i riksdagen är överens om att en ny djurskyddsmyndighet ska inrättas i Skara. Det framgår av gårdagens riksdagsdebatt. Men först nästa onsdag kommer riksdagen, att rösta igenom förslaget om djurskyddsmyndigheten.
Redan hösten 2001 sade regeringen ja till att djurskyddsmyndigheten hamnar i Skara. Närheten till forskning och utbildning vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) anses vara den bidragande orsaken. När riksdagen nästa onsdag ska ta beslutet om den nya djurskyddsmyndigheten så innebär det att ansvaret för allt djurskydd i landet hamnar på myndigheten. - Om det ska bli en spetsmyndighet är det viktigt att alla frågor enligt djurskyddslagen tas om hand på samma ställe, säger socialdemokraten Ann-Kristine Johansson. Den nya djurskyddsmyndigheten ska starta i Skara den 1 januari 2004. Centern och moderaterna är emot. De vill istället att Jordbruksverket tar hand om de här frågorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".