Kommunal chef vill ha ny förskola i Tibro

Barn- och utbildningsförvaltningen kommer att föreslå att Tibro bygger en eller fler nya förskolor.
Efter protester från lärarförbundet och förskolepersonal, menar nu förvaltningschefen Eddie Jellinek att det är det enda sättet att förbättra situationen.

- Vi måste ha fler och större lokaler, säger Eddie Jellinek.

Efter larm från lärarförbundet och en egen undersökning av personalens situation så inser nu barn- och utbildningsförvaltningen att situationen är allvarlig.

Barngrupperna är för stora anser en stor majoritet av förskolelärarna, och det samtidigt som allt fler barn också stannar längre på dagis.

Resultatet blir en i många lägen hopplös arbetssituation där få enligt undersökningen ens hinner hjälpa ungarna på toaletten. Men även om också förvaltningen nu ser fler förskolor som den enda lösningen, så finns i vart fall nästa år inga budgeterade resurser till sånt.

- Frågan nu blir hur politikerna väljer att prioritera det blir nästa steg att få dem att se samma problem som förvaltningen gör, säger Eddie Jellinek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".