Tibro säger upp privatföretag i vården

Socialtjänsten i Tibro säger upp avtalet med privatföretaget Grannskapsservice, som haft en stor del av äldrevården på entreprenad. I höstas upptäcktes missförhållanden på ett av de äldreboenden, som Grannskapsservice ansvarar för.
De ansvariga politikerna i Tibro ansåg, att missförhållandena var oacceptabla. Men eftersom det inte ansågs tillräckligt allvarligt kunde inte avtalet sägs upp. Det skulle kostat kommunen för stora pengar. Nu löper kommunens avtal med Grannskapsservice ut. Tibro kommun har beslutat att inte förlänga det, och kommunen kommer inte heller att ta in nya anbud från företaget. Det säger socialnämndens ordförande, Lars-Åke Jonsson (kd) till Skaraborgs Allehanda (SLA). Från nästa årsskifte återgår verksamheten i kommunens egen regi. Grannskapsservice har haft avtal med Tibro kommun sedan 1991, och var en av de första kommunerna i Skaraborg att anlita privata vårdföretag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".