Vattnet i Moholm farligt att dricka

Vattnet i Moholms samhälle i Töreboda kommun är farligt att dricka. Orsaken är att stora mängder lut har blandats i dricksvattnet. Den som dricker vattnet kan drabbas av invärtes frätskador.
Problemen med vattnet i delar av Moholms samhälle började igår kväll i samband med ett avbrott i vattenförsörjningen. Det var när leveranserna kom igång igen som problemen började. På fredagsförmiddagen är vattnet fortfarande farligt att dricka. Det dåliga vattnet har inte drabbat Tidans samhälle i Skövde kommun, som får sitt vatten från Moholm. Gatuingenjör Roger Ewaldson på Töreboda kommun vet ännu inte när vattnet kan vara ofarligt att dricka igen. Han räknar med att vattnet kan vara drickbart igen efter lunch. En vattentank fraktades under förmiddagen till Moholm för att förse invånarna med vatten. Sammanlagt beräknas mellan 250 och 300 personer i samhället vara berörda. I Moholms tätort bor drygt 700 personer. - Vi behöver spola igenom ledningarna och tror att problemen kan vara lösta framåt eftermiddagen, säger Roger Ewaldson till Tidningarnas Telegrambyrå, TT.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".