"Tystnad - tagning!" Arn-historien bli tv-serie

Nu ska historien om Arn bli tv-serie.
I helgen kunde man följa inspelningarna på Axevalla hed där man dramatiserade slaget vid Lena som ägde rum 1208.
- Vi vet nästan ingenting om den här tiden, berättar Christian Arnet, producent för inspelningen. Men det vi vet är att slaget vid Lena ägde rum här i trakten och var ett av de största slagen i norden runt den här tiden. Vi vet också att danskarna var många fler än svenskarna, fortsätter Arnet.
Ett 70-tal statister kom till Axevalla hed som ryttare, skyttar och fotfolk. Inspelningarna kommer att hålla på i nio månader framöver. Under tiden kommer teamet att åka runt och filma på olika ställen i Västergötland som var betydande under Arns tid,1150 talet och framåt. Om ett år kommer serien ''Arns rike'', som den troligtvis kommer att heta, sändas. Jan Guillou kommer att vara berättaren i tv-serien och han var själv med under inspelningen på Axevall hed med sitt egna specialsmidda svärd. Den Arn-feber som hans böcker orsakat förvånar honom något: - Jag trodde aldrig att Arn skulle bli så här stor, säger Jan Guillou Och på frågan hur länge han tror att Arn hysterin kommer att hålla i sig svarar han - Arn kommer att överleva mig.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".